WRC

Şampiyon, Monte Carlo’da liderliği devraldı


Dünya Ralli Şampiyonası’nda 2017 sezonunun açılış yarışı, Monte Carlo Rallisi’nin üçüncü gününü son şampiyon Sebastien Ogier lider tamamladı. Rallinin ilk etabından itibaren liderliği elinde bulunduran Thierry Neuville, günün son etabında süspansiyonunu kırarak çok zaman kaybetti.

Rallinin ilk günü aldığı liderliği, 13’üncü etaba kadar sürdüren Hyundai pilotu Thierry Neuville, günün son etabında aracının sol arka tarafını çarparak sol arka süspansiyonunun kırılmasına sebep oldu. 51 saniye farkla lider durumda bulunan Neuville 30 dakikanın üzerinde zaman kaybederek gerilere düştü.

Rallinin genelinde kontrollü bir sürüş sergileyen, günün üçüncü etabında ise en iyi dereceyi elde eden M-Sport Ford pilotu Sebastien Ogier böylece liderliğe yükseldi. Ogier, rallinin son gününe takım arkadaşı Ott Tanak’ın 47.1 saniye önünde başlayacak. Vites kutusu sorunu yaşayan Tanak, güne yeni bir vites kutusu ile başladı fakat vites kutusunun vitesleri kendi başına seçtiğini söyledi. Tanak’ın 1 dakika 33 saniye gerisinde üçüncü sıraya Toyota pilotu Jari Matti Latvala yükseldi.

sampiyon-monte-carlo-da-liderligi-devraldi1

Citroen C3 ile Craig Breen dördüncü, günün son etabında yoldan çıkarak yaklaşık 1 dakika kaybeden Dani Sordo beşinci, günün beş etabından üçünü kazanan Elfyn Evans ise altıncı sıraya yükseldi. WRC2 lideri Andreas Mikkelsen Skoda Fabia R5 ile yedinci, takım arkadaşı Jan Kopecky ise sekizinci sırada günü tamamladı. İlk 10’u tamamlayan isimler ise sırasıyla Bryan Bouffier ve Pontus Tidemand oldu.

sampiyon-monte-carlo-da-liderligi-devraldi2

Rallinin ikinci gününü tamamlayamayan Kris Meeke elektrik arızası ile 24 dakika daha zaman kaybetti. Juho Hanninen ise patlayan lastiği ile üç dakikanın üzerinde zaman kaybetti. Rallinni son gününde ekipler iki aynı etaptan oluşan iki kısım geçecekler. Toplamı 53.72 kilometre olan 4 etabın sonuncusu en hızlı beş pilota bonus puanlarının verileceği avantaj etabı olacak.

sampiyon-monte-carlo-da-liderligi-devraldi3


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı