KKTC DRIFTKKTC MotorSporlar

Driftte ilk kez “Semi-Pro Kategori” olacak

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü ile Drift NEU Organizasyonun düzenlediği 2019 Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonası’nın başlamasına kısa bir süre kala sporcu bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Ülkemizde 2012 yılından beri gerçekleştirilen ve her yarışı binlerce kişinin canlı olarak izleme imkânı bulduğu Driftte, artan sporcu sayısı ve mevcut sporcuların gelişimi göz önüne alınarak rekabetin artırılması düşüncesi ile iki kategori sistemine geçiliyor. Sistem üzerinde çalışmaların sürdüğü açıklanırken, bu sistemle yeni katılımcıları ve gelişmekte olan sporcuları motive etmenin amaçlandığı belirtildi.

İlk yarış 28 Nisan’da
2019 sezonunda 4 yarıştan oluşacak olan Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonasının ilk ayağı 28 Nisan 2019 Pazar günü Cemsa Sporting Center’de gerçekleştirilecek. 27 Nisan 2019 Cumartesi günü kayıt işlemleri ve serbest antrenmanların ardından, Pazar günü saat 10.00’da antrenman turları, 11.30’da ise sıralama turları başlayacak. Günün en heyecanlı bölümü olan ikili eşleşmelerin ise önce Semi-Pro kategori olacak şekilde saat 13.00’te başlaması bekleniyor.

Drift NEU organizasyonu ile Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün gerçekleştireceği Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonası’nın hakemliğini geçmiş sene olduğu yine Drift Master Avrupa Şampiyonası’nda görev yapmış hakemler üstlenecek.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı