KKTC DRIFTKKTC KLASİK OTOMOBİLKKTC OFF-ROADKKTC RALLİKKTC TIRMANMA RALLİ

2017 Motorsporları takvimi belirlendi


Otomobil ve motosiklet sporlarında 2017 takvimi belirlendi. Faaliyet gösteren 7 kulübümüzün bir araya gelerek yaptığı uzun çalışmalar sonunda Ralli,Drift,Tırmanma,Off Road, Motosiklet ve Klasik Otomobil şampiyonası takvimleri açıklandı.

Toplamda 6 ralli, 4 tırmanma, 5 drift, 9 off road, 14 motosiklet ve şu an takvimini yayınlayan Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin 9 etkinliği ile 47 etkinlik. Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü ile KKOK 2017 Karting Şampiyonası takvimininin de açıklanmasıyla bu sayının altmışı bulması bekleniyor.

Ralli & Tırmanma

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK); Üçü sprint, ikisi ralli ve Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Kıbrıs ayağı ile toplamda 6 yarıştan oluşan bir şampiyona planladı. Temmuz ayında yapılacak İskele Rallisi dışında diğer rallilerin nerede yapılacağı ise henüz açıklanmadı. İlk 3 yarış sprint şeklinde yapılacak. 1.yarış 26 Şubat’ta, ikinci yarış 2 Nisan’da ve üçüncü yarış 7 Mayıs’ta yapılacak. Ardından 16-18 Haziran tarihlerinde ERC Kıbrıs Rallisi yapılacak. 8-9 Temmuz’da ise İskele Rallisi gerçekleştirilecek. 24 Eylül’de yapılacak ralli ile sezon tamamlanacak.

Yine kurumun organize ettiği Tırmanma Şampiyonası’nda ise biri 2 katsayı olacak şekilde 4 yarış planlandı. Sezonun 19 Mart’ta yapılacak ilk yarışı ve 8 Ekim’de yapılacak son yarışının Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu ile ortaklaşa yapılması düşünülüyor. Sezonun ikinci yarışı 28 Mayıs’ta, üçüncü yarışı ise 10 Eylül’de olacak.

Birleştirilmiş takvim için tıklayınız..

Drift & Karting

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün (KKOK) organizasyonlarını yaptığı Drift şampiyonası’nda ise bu sezon yine 5 yarış yapılacak. 12 Mart’ta açılacak sezon, 12 Kasım’da son bulacak. İkinci yarış 9 Nisan’da, üçüncü yarış 11 Haziran’da ve üçüncü yarış 1 Ekim’de yapılacak.

KKOK çatısı altında gerçekleştirilecek olan Karting Şampiyonası takvimi ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Uzun bir aranın ardından geçtiğimiz sene 3 turnuva şeklinde yapılan Karting yarışları bu sezon 5 yarıştan oluşan bir şampiyona şeklinde yapılacak.

Birleştirilmiş takvim için tıklayınız..

Off Road

Ülkemizde faaliyet gösteren iki off road derneğinden Kuzey Kıbrıs Off Road Derneği (KKORD) geçtiğimiz sezon olduğu gibi 5 yarış gerçekleştirecek. İlk yarış 5 Mart’ta, ikinci yarış 16 Nisan’da, üçüncü yarış 14 Mayıs’da, dördüncü yarış 17 Eylül’de ve sezon finali 26 Kasım’da yapılacak.

Kyrenia Off Road Derneği (KYOFF) ise yine geçtiğimiz sezon olduğu gibi 3 yarış yapacak. 26 Mart’ta “Cyprus Off Road Attack”, 3-4 Haziran tarihleri arasında “24hr. Off Road Challenge” ve 12-15 Ekim tarihleri arasında “Afrodisia 2017” yapılacak. Bu iki derneğin geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine ortak bir off road ralli sprint yapma düşünceleri var fakat tarih henüz belirlenmedi.

Birleştirilmiş takvim için tıklayınız..

Motosiklet

Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu (KITMOK), geçtiğimiz sezon kazandığı ivmeyi bu sezon arttırarak Enduro, Motocross, Moto Tırmanma ve Moto Drag yarışları olmak üzere toplamda 14 yarış gerçekleştirme kararı aldı. İlk Enduro yarışını 15 Ocak’ta gerçekleştiren Kurum, 21 Mayıs’ta ikinci ve 17 Eylül’de üçüncü Enduro yarışını yapacak. Geçtiğimiz sezondan ertelenen 2016 Motocross şampiyonası final yarışı ise 19 Şubat’ta yapılacak. Yeni sezon motocross şampiyonası 5 Mart’ta başlayacak. 5 yarıştan oluşacak şampiyonada ikinci yarış 30 Nisan’da, üçüncü yarış 3 Eylül’de, dördüncü yarış 29 Ekim’de ve final 19 Kasım’da yapılacak. Otomobil Kurumu ile ortaklaşa yapılması düşünülen Moto Tırmanma yarışları ise 19 Mart ve 8 Ekim’de yapılacak. 3 yarıştan oluşacak Moto Drag Şampiyonası’nda ise ilk yarış 2 Nisan’da, ikinci yarış 4 Haziran’da ve final 5 Kasım’da olacak.

Birleştirilmiş takvim için tıklayınız..

Klasik Otomobil

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği (KTKOD) ise 5 ralli, 1 slalom, 1 klasik otomobil sergisi ve 1 gezi olmak üzere toplamda 8 etkinlik takvimi açıkladı. Fakat 1 gezi ve 1 hazine avcılığı etkinliği tarihlerini daha sonra açıklayacakları belirttildi. İlk etkinlik, 19 Mart’ta geleneksel hale gelen Tekerlekler Cirilensin gezisi olacak. 9 Nisan, 21 Mayıs, 6 Ağustos, 10 Eylül ve 14-15 Ekim tarihlerinde ralli gerçekleştirecek olan dernek,  6 Mayıs’da yine geleneksel hale genel açık hava klasik otomobil sergisini yapacak. 14 Temmuz’da ise slalom yarışı olacak.

Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü (KKKSOK) ise takvimini önümüzdeki günlerde açıklayacağını belirtti.

Önemli Not: Sezon içerisinde bu tarihlerde değişiklik yapma yetkisi kulüplerdedir.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı