KKTC DRIFT

2016 Rapa Drift Şampiyonu Enver Haskasap!


2016 KKTC Rapa Drift Şampiyonası’nın final yarışı Cemsa Pisti’nde yapıldı. Yarışı kazanan Enver Haskasap 2015’in ardından 2016’da da şampiyon olmayı başardı.

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün organize ettiği ve Rapa Limited’in sponsorluğunu üstlendiği 5 yarıştan oluşan 2016 KKTC Rapa Drift Şampiyonası, Censa Pisti’nde yapılan yarış ile tamamlandı. Büyük çekişmeye sahne olan ve 3 yarışmacı arasında geçen şampiyonluk mücadelesinden galip ayrılan son şampiyon Enver Haskasap ünvanını korumayı başardı.

Finalde Haskasap ile eşleşen 2014 Şampiyonu Celal Bozbeyli ikinci olurken, Erdoğan Aşık ile Kyriacos Mariou arasındaki üçüncülük mücadelsinden Kyriacos Mariou galip ayrılmayı başardı. Beşinci Kerim Beşok, altıncı Bekir Özsusuzlu, yedinci Güneş Alakan ve sekizinci Tolga Reyhan oldu.

Yarış öncesi şampiyona lideri konumunda olan Edim Macila mekanik arıza yaşayarak çeyrek finale kalamazken, şampiyonluk yarışından erken koptu. Sıralama turlarında 95 puanla en iyi puanı alan Akay Akbil ise ikinci turda Güneş Alakan’a arkadan çarparak spin attı ve elendi.

 2016-kktc-rapa-drift-finali-tum-puanlar

2016-kktc-rapa-drift-finali-sampiyona-puanlari


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı